De kerstdagen in Australie, niet echt zoals in Nederland!!

23 december 2013 - Sydney, Australië

Familie weekend was voorbij, we gingen weer terug naar Sydney om daar de feestdagen en nieuwjaar door te brengen. Een van de eerste dingen die ik deed toen ik in Sydney aangekomen was, was Simon smsen. Hij was namelijk aan het werk in Sydney. Ik was rond 23:00 in mijn hostel en ik wilde gelijk wat gaan drinken met Simon maar hij moest de volgende dag werken dus dat zat er niet in. Hij verbleef in een hostel in Kings Cross, wellicht voor sommige onder jullie een bekende naam aangezien mijn eerste week in Sydney ook in die plaats was. Ik zat nu echter in het centrum van Sydney, half uurtje lopen van Simon af. Maar we hadden de tijd dus prima.

Langs het hostel zat een bar, daar ben ik dus even naartoe gegaan. Wel even anders dan de pub in Kellerberrin.. Veel jongeren.. Meerendeel is 18-20 jaar oud. Ik weet alleen niet wat beter was.. de pub met 30plussers of een kroeg vol met 18-20jarige.. Na hier even gedanst te hebben ben ik terug naar het hostel gegaan en tijdens het tandenpoetsen raakte ik in gesprek met Rebecca. Een van de hostelgenoten. Ze was al een paar dagen langer in het hostel en ik zou haar tijdens het ontbijt zien.

De volgende dag ben ik door de stad rond gaan lopen. Wat dingen voor mijn telefoon en tablet gezocht en voor ik het wist was de dag weer voorbij. Ik wist dat er de volgende dag (25dec) er een festival op Bondi beach was, waar ik in eerste instantie wel naartoe wilde maar aangezien ze heel de dag regen hadden voorspelt vond ik het niet waard om ervoor te betalen. In de avond was er een vuurwerkshow in Darling Harbour (2minuten lopen van het hostel af) waar ik met Ben, Rebecca en de meiden naartoe ben gegaan. Daarna ben ik een wandeling door de stad gaan maken om verschillende lichtshows te bekijken. Zoiets als glow in Eindhoven alleen dan stukken kleiner! Ik was onderweg terug naar het hostel toen ik Rebecca tegen kwam en ze vroeg of ik mee uit ging, daar hoefde ik niet al te lang over na te denken en ik ging met hun mee. Het was maar 10minuten lopen. Een kwartier later vroeg ik naar welke kroeg we gingen, eentje in Kings Cross, waarna ik begon te lachen. Dat was geen 10minuten lopen.. eerder een half uur. Niks mis met een wandeling, toch?

Blijkbaar bestaat er zoiets als, Holland Import (bier).. nog nooit van gehoord maar goed in Australie hebben ze dat! In de club gaven ze VIP kaartjes weg voor het festival op Bondi beach.. dus wij (8personen) scoorden allemaal een kaartje. Hier moest natuurlijk gebruik van gemaakt worden! We hadden dus gelijk plannen voor de volgende dag.

Wij met onze kerstmuts op de bus in de volgende dag. Ik had ook de oorbellen in die ik van Pazza (Kellerberrin) had gekregen. Dat waren namelijk lichtgevende kerstoorbellen. Het festival was aan het strand op Bondi beach. Op een grote binnenplaats, waar twee podia's stonden. Voor de VIP mensen (wij dus) was er ook in het gebouw een dj aan het draaien en was er een extra bar. Beetje jammer dat het de heledag regende maar dat weerhield niemand om te dansen, springen en mee te zingen. Kerstmisvieren in de regen.. met een korte broek, t-shirt en kerstmuts op.. toch een raar maar grappig gezicht. Een unieke ervaring om het zo maar even te zeggen. Wij hadden poncho's gescoord en zo waren wij in de regen aan het dansen. Gelukkig was het niet Nederlands-achtig koud! We besloten niet tot het einde te blijven en zodoende waren we om 22:00 alweer terug in het hostel.. tijd voor een warme douche en beneden in de tv kamer gezellig na te buurten. Maar voordat ik naar beneden ging maakte ik mijn kerstcadeau open, ja ik had ook een kerstcadeau!! Gekregen van Christine en Joe net voordat ik het vliegtuig instapte, erg lief!! Dankjewel :-)

Ik had een paar oorbellen van ze gekregen die ik gelijk in heb gedaan, erg mooi!
Zesentwintig december, boxing day (dat wil zeggen dat de winkels die open zijn, grote kortingen hebben). Ik heb nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien! Straten vol, rijen voor winkels en in de winkels zelfs kun je bijna je kont niet keren zo druk dat het is. En dan heb ik het nog niet over de rij voor de pashokjes. Een gekkehuis! Ik wist gewoon niet waar ik naartoe moest. Ik wist wel dat ik nodig nieuwe schoenen nodig had want die van mij waren nu echt versleten. In beide schoenen zaten ondertussen gaten! En ik moest ook een nieuwe bikini hebben en nieuwe shirts waren ook niet verkeerd. Na vijf uur gewinkeld te hebben kwam ik eindelijk nieuwe schoenen (sandalen) tegen. Leken precies op de sandalen die ik droeg en dat wilde ik ook hebben. Daar heb ik ruim vijf maanden lang met veel plezier op gelopen. En daar heb ik VEEEEEEL op gelopen (vele wandeltochten en bergen mee beklommen). Eindelijk! En daarna heb ik ook nog een t-shirt gekocht. Nu was ik wel klaar met winkelen!

Het was donderdag avond en ik hoorde dat een bepaalde kroeg dan erg in trek is dus daar wilde ik wel naar toe. Ben en de meiden (waaronder Rebecca) wilde binnen blijven en voor de tv hangen. Gelukkig wilde de twee meiden van mijn kamer wel met mij mee dus hup wij naar de club (er werd ons verteld om daar voor 20:30 naartoe te gaan zo wij waren daar om 21:00). Er bleek een poolparty aan de gang te zijn dus het was 65 dollar entree. Dat zagen wij niet echt zitten, op de site stond namelijk dat het gewoon gratis was die avond. Zodoende mochten wij wel voor 20 dollar naar binnen maar ook dat zagen de twee meiden niet zitten. Ik keek echter wel uit naar een stap avond dus ik betaalde de 20dollar en ging naar binnen. De poolparty was op het balkon van de zesde verdieping! Er stond ook een dj te draaien. Ondanks dat ik de hele avond nuchter ben gebleven (ik wilde namelijk mijn geld sparen voor de roadtrip die ik met Cameron en zijn beste vriend, Nathan, had gepland de week erop) en niet echt gekleed was voor een poolparty heb ik de avond van mijn leven gehad. Ik had ondertussen nog met Dan (surfen in Yamba) gebeld, die was ook in Sydney, of hij ook niet wilde komen maar hij zat in Bondi (20min met de bus) dus dat was niet echt in de buurt. Ander keertje dan maar. Halverwege de avond kwam ik erachter dat er een verdieping lager ook een dj stond te draaien dus daar heb ik ook wat tijd doorgebracht. En volgens mij was dat meer een parendans zaal.. Beetje vreemd om drie mannen of twee mannen en een meid een wc uit te zien lopen.. Je hebt hier namelijk grote wc met douche.. wellicht doordat er een zwembad in de buurt is, maar daar heb ik me niet al teveel over bekommerd. Om twee uur was het feest afgelopen dus ben ik terug naar het hostel gegaan waar ik niet meer de kroeg in mocht omdat het te laat was. Dan maar de tv kamer in en met Cameron bellen, wat ik praktisch elka dag deed. Het was nu ondertussen zeker dat hij me 2januari op kwam halen voor een kleine roadtrip met Nathan en daarna hadden we een week voor onszelf.

Dus mijn eerste en tweedekerstdag was niet echt kerstmisachtig. Ik heb weinig kerstmuziek gehoord wat aan de ene kant het voordeel heeft dat je niet constant dezelfde nummers hoord maar aan de andere kant krijg je niet echt een kerstgevoel. Zeker niet aangezien het 20 graden of warmer is en ik weinig sneeuw, kerstbomen en versieringen heb gezien. Er zijn wel een paar kerstversieringen maar niet echt veel bijzonders. Maar ja je kan niet alles hebben en volgens mij heb ik weinig te klagen!

Vrijdag ging ik met Ben en de meiden via de veerboot naar het strand in Manly. Heerlijk om de zee in te gaan en de golven in je rug te voelen! De meiden wilde het die avond rustig aan doen, niet veel geld uitgeven. Dus het werd een avond in de tv-kamer, dit keer ook voor mij.

Ik had afgesproken om de volgende dag met Simon wat te gaan drinken. Ik dacht in de avond in een kroeg maar Simon voelde zich niet erg lekker dus het werd een koffie in de middag. Wat wellicht een beter idee was aangezien we dan tenminste ook konden buurten. Het was een interessant kopje koffie geworden. Zo kwam er een karaoke bus langs, zat er een man langs ons een boterham met pindakaas te smeren en kwam er elk half uur een man mompelend aan ons vragen of we toevallig twee dollar hadden. Hoe interessant kan een kopje koffie drinken zijn. Het was goed om hem weer te zien en we hadden genoeg te vertellen! Ik had zijn, groovy baby en wicked, gemist.

Simon ging naar huis en ik ging naar de supermarkt. Eten halen om te koken, erg belangrijk. Het was zaterdag dus om negen uur was er vuurwerk op Darling Harbour. Nu besefte ik dat ik tijdens mijn eerste week in Australie (toen was ik ook in Sydney) dat ik een beetje mijn tijd overdag verspild had. Ik verveelde me toen een beetje gedurende de dag terwijl er zoveel dingen te doen waren hier. Gratis tours naar de Rocks of door de stad of een dagje blue mountains had ik in kunnen plannen maar goed. Darling harbour zag er erg gezellig uit! Allemaal lampjes en rondom de harbour waren er kroegen, clubs, restaurants en bars. We besloten om ergens te gaan drinken. Op een aantal plekken waren er ook straatartiesten dus je had genoeg om naar te kijken! We kwamen langs een pannekoeken restaurant en ondanks dat het al half tien was stond er nog steeds een rij voor de deur. Ben zei ons dat ze daar de beste pannekoeken van Australie hadden. Hij had nogal wat ervaring met pannekoeken restaurants. Goed om te weten! Tijd om wat te drinken te pakken. Hierna zijn we terug gegaan naar het hostel en hebben de ontzettende vrouwen film: How to lose a guy in 10 days gekeken.

Ik had nog niks gepland staan voor zondag, aangezien we bij Base (mijn hostel) korting kregen op onder andere Madam Taussauds, leek het mij wel een goed plan om daarnaartoe te gaan. Ik smste Simon of hij misschien ook daarnaartoe wilde en hij stemde mee in. Gezellig! De meiden en Ben hadden andere plannen.
In de ochtend had ik de kaartjes bij de receptie van mijn hostel gehaald. Simon smste dat hij iets later zou zijn dus ik ging een rondje om Darling harbour lopen. Maddam Taussauds was daar ook ergens. Ik zag Simon aankomen en moest gelijk lachen. Hij zag er niet echt vrolijk uit en dat deed me herinneren aan het feit dat hij niet echt een ochtendmens is. Toen hij mij zag lachen kwam er gelijk ook een glimlach op zijn gezicht, ja dat was beter! Ook al ben ik een hele tijd terug met Welmoed naar Maddam Taussauds geweest in Amsterdam en was het een stuk kleiner hier, het was even leuk. Ik ben niet zo bekend met de namen van beroemdheden terwijl Simon dat wel is. En hij houdt denk ik van poseren want ik heb redelijk wat fotos met zijn telefooon gemaakt terwijl hij met een van de beroemdheden aan het poseren was. Hij vertelde zijn plannen voor nieuwjaar en ik vroeg of ik hem kon vergezellen. En dat vond hij prima. Na ander half uur stonden we alweer buiten en wilde we ergens gaan lunchen. Ik zei dat ik wel een goed pannekoeken restaurant wist en dat leek hem ook een goed idee. Ook nu stond er al een korte rij.

Ik had Maddam Taussauds betaald dus hij wilde de lunch betalen. Ik dacht aan alleen pannekoeken maar hij wilde er nog hoofdgerecht bij. Prima! Hij had spareribs en ik had kip, ham en kaas pannekoek. Als dessert had hij een pannekoek met vanille ijs en aarbeiden en ik had een chocolade pannekoek met chocolade ijs, chocolade saus, chocolade stukjes en kersen! En nee het was niet de tijd van de maand ik had gewoon zin in chocola! En aangezien ik nog nooit een chocolade pannekoek had gehad vond ik dat wel een goede keus. Maar man.. wat vulde dat.. het leek wel op een brownie! Ik had dan ook moeite om het helemaal op te eten maar ik kon het uiteraard niet laten liggen. Ik verschoot wel een beetje van de rekening, zodoende vroeg ik of ik niet wat hoefde te betalen aangezien Maddam Taussauds niet zo duur was. Maar hij vond het wel prima. Om het een beetje recht te trekken vroeg ik of hij niet nog wat na wilden drinken maar hij wilde eigenlijk naar de bioscoop en vroeg of ik ook mee wilden. Ik weet dat de bioscoop niet al te goedkoop is maar ach anders zou ik het geld uit hebben gegeven aan wat te drinken dus waarom niet. American Hustle stond op het programma! Leuke film maar niet een film die ik normaal gesproken in de bioscoop zou willen zien. De laatste drie kwartier was het best.

Het was al weer avond dus Simon ging naar huis. Ik had niks beters te doen dus ik bracht hem thuis. Op de terugweg ben ik langs de bottleshop gelopen en heb ik wat bier gehaald voor nieuwjaar, Holland import. Ik wist niet dat dat bestond! Op het prijskaartje stond Holland export.

De meiden zaten in de tv kamer en waren niet van plan om uit te gaan. Ze wilden geen geld meer uitgeven tot nieuwjaar. Dat klonk niet verkeerd aangezien ik die dag al veel meer geld had uitgegeven dan dat mijn bedoeling was. We gingen de volgende dag naar het strand en wellicht zou Dan (Yamba en surven) ook komen.
Het was een stuk drukker die dag op Manly dan de vorige keer. Het was ook wel iets warmer. Lekker de zee in en van het water en golven genieten! De lifeguards riepen elk half uur om dat je alleen tussen de vlaggen mocht zwemmen want er waren behoorlijk sterke rips dus dat was gevaarlijk. Ondanks dat zag je toch veel mensen buiten de vlaggen zwemmen en uiteraard was er een moment dat er een aantal mensen gered moesten worden. Wat kunnen mensen toch koppig zijn. Al moet ik zeggen dat je pas merkt hoe gevaarlijk en sterk de stroom kan zijn als je het zelf voelt maar ja de lifeguards roepen het niet voor niets om!
Dan was ook langsgekomen, al had ik niet verwacht dat hij dat werkelijk zou doen. Gezellig! Had ik toch gelijk in mijn Byron Bay verhaal (citaat: “een ding is zeker,”....” we zullen elkaar vast nog wel een keer tegen komen”). Even bijgebuurt wat we beide hadden gedaan en wat onze vervolg plannen waren.

De avond was weer rustig, voor de tv gehangen. Ik had al met Cameron gesproken over eventueel werk in WA. Hij zou zijn baas bellen wanneer hij mij zag en hij dacht dat hij waarschijnlijk een baan kon regelen waarbij ik op de boerderij zelf kon wonen zo niet dan kreeg ik wellicht een ute mee van het werk. Ik zei dat ik wellicht wel de ute van de familie in Perth kon lenen. Hun hebben er een staan maar gebruiken hem amper. Dus ik wilde Joe hiervoor opbellen maar ik kon hem wel horen maar hij mij niet. Dit was een paar dagen geleden ook het geval. Ik wilde smsen maar mijn telefoon hield er mee op. Timing.. aangezien ik mijn telefoon wel nodig had voor de volgende dag, nieuwjaar. Simon zou mij namelijk laten weten hoelaat ik waar moest zijn. Snel even naar de supermarkt. Ik kon daar een telefoon halen voor 40 dollar. Ze waren de volgende ochtend al om zes uur open dus ik zou die ochtend kijken of mijn telefoon het deed, zo niet dan wist ik waar ik mijn nieuwe ging halen. Ik ging naar Queen Victoria building (1minuut lopen van mijn hostel vandaan), want daar hjad ik tenminste gratis internet! Even Simon laten weten dat mijn telefoon het niet deed en ik vroeg hem of hij mij via facebook wilde laten weten wat de plannen waren. Lang leven facebook!! Een half jaar geleden kon ik me nie t voorstellen dat ik ooit zo blij zou zijn geweest met facebook haha. Ik kwam een van de security guys tegen en hij vertelde mij dat hij wel iets langer open wilde blijven voor mij. Aangezien ik er niet gevaarlijk uit zag. Tjah je weet maar nooit!

Ik pakte mijn spullen want de volgende dag moest ik uitchecken. Ik had namelijk geen kamer geboekt voor nieuwjaar. In Nederland ben ik toch wakker tot 6 a 7 uur en ik had niet zoveel zin om 65 dollar te betalen voor een nacht als ik wist dat ik toch maar een paar uur ging slapen. Al had ik daar niet zo heel goed over nagedacht aangezien de kroegen hier veelal om 3 of 5 uur dicht gaan. En je voor bijna elke kroeg entrede betaald dus moest betalen en deze Nederlander had daar niet zoveel zin in.

Twee van mijn kamergenoten moesten die nacht vertrekken voor werk dus ik mocht wel een van hun sleutel hebben. Ze hadden toch tot de tweede betaald dus dat kwam goed uit!  We zouden wel zien hoever we kwamen die avond. En mocht ik niks kunnen vinden dan kon ik altijd Simon opbellen. Maar dat was dus niet meer nodig.
Ik vroeg een van de kamergenoten of ze mij wakker wilde maken rond zes uur zodat ik kon checken of mijn telefoon het weer deed. De vorige keer deed mijn telefoon het namelijk wel weer de volgende ochtend (dit was ook wanneer in naar Manly beach was geweest, mijn telefoon is dus niet strand proof!). Wanneer een van de meiden me om rond half zeven wakker maakte deed mijn telefoon het weer! Gelukkig, nu kon ik gewoon blijven liggen en mijn eigen wekker zetten om negen uur! Ik kon wel wat meer uur slaap gebruiken.

Ik had nog geen bericht van Simon dus ik besloot hem te smsen. We zouden pas rond acht uur in de avond gaan dus ik had nog heel de dag. Fijn, dan kon ik mijn blog weer even bijwerken!! Dat was niet eens een slecht idee. Ik zou Simon in zijn hostel zien, dus lekker even wandelen (25min) dan de trein pakken en dan een stukje wandelen naar ons uitkijkpunt.

Uitkijkpunt was iets verder dan ik had verwacht, drie kwartier wandelen maar het was er tenminste een stuk rustiger dan in het centrum. Waar al veel mensen om acht uur in de ochtend hun plek opzochten en deze moesten bewaken.. Ik was blij dat wij gewoon in de avond waren gegaan. Een hele dag in de zon (35graden!!) met behoorlijk veel duwende wellicht gefrustreerde mensen om je heen, klonk toch niet erg goed. Al zou er in Sydney zelf meer sfeer zijn geweest dan waar ik was, hier was het echt alleen vuurwerk kijken en na 12minuten (zolang duurde de vuurwerkshow) iedereen nieuwjaarwensen met een knuffel. Kussen zat er niet eens bij. Raar om zo nieuwjaar te vieren maar het was wel erg gaaf en mooi om te zien!! In Nederland maakt het niet zoveel uit of je naar het vuurwerk kijkt om twaalf uur, daar kus en omhels je iedereen die om je heen staat een seconde na 00:00. Maar nu was ik aan het filmen en had ik geen tijd om me om te draaien, hiervoor was ik namelijk in Sydney.

Rond half twee waren we weer terug in Kings Cross, had ik ze afgezet bij hun hostel, hun gingen slapen maar ik was nog wakker. Even langs het hostel (25minuten lopen..) mijn spullen afgegooid en naar de Harbour gegaan. Het was ondertussen drie uur dus dat betekende dat het nieuwjaar was in Kellerberrin. Even met Beau gebeld en hem een gelukkig nieuwjaar wensen, hij had er al wel een paar achter de kiezen. En nu maar eens kijken waar ik naartoe wilde. Ik besloot toch maar richting hostel te gaan tot ik er een dronken jongen tegen mij begon te praten en zei dat ik met hem mee moest lopen want hij wilde voor mij een drankje bestellen. Prima! Hij was al vrij zat en kwam dus niet binnen in de kroeg. Maar daar heb je zo een oplossing voor gevonden, je gaat naar de dichtbijzijnste winkel, haalt een flesje water voor jezelf en een blik redbull voor de security. En dan laten ze je gewoon binnen. Oke.. goed om te weten. Hij haalde voor mij twee guiness en zelf had hij een gewoon biertje. Ik had de eerste nog niet half leeg en hij haalde een mixdrankje voor mij. . . nou dat was duidelijk. Aangezien ik nuchter was had hij een behoorlijke tijd te gaan wilde hij mij dronken voeren. Ik liet hem dan ook weten dat er niks ging gebeuren en dat hij beter iemand anders kon gaan zoeken. Hij zei dat hij niks gepland had dus dat het goed was. Hij zei dat hij terug zou zijn in een minuut en dat ik even moest wachten, uiteraard wist ik dat hij niet meer terug zou komen dus ik moest lachen en zei oke.

Hier ben ik gebleven tot zes uur en de kroeg ging sluiten. Ik had nog wel even door kunnen gaan maar goed toen ik in bed lag was ik toch blij dat ik kon gaan slapen. Ik had het idee om om 10uur (dan zou het nieuwjaar zijn in Nederland) met mijn ouders te skypen maar om half 10 smste ik dat ik liever wilde blijven liggen. Als ik internet had gehad in het hostel dan had ik dat zo gedaan. Maar ik moest me eerst aankleden en naar de internet vrije zone in Sydney lopen (paar minuten) voordat ik kon skypen en aangezien ik nog niet zolang in bed lag wilde ik me liever nog een keer omdraaien. Gelukkig begrepen mijn ouders me (wat een schatjes!!).
Veel heb ik die dag dan ook niet gedaan. Lekker gerelaxt, boodschappen gedaan en in de avond wilde ik met de meiden en Ben wat gaan drinken. Maar de meiden waren nog gaar van de vorige dag dus die bleven in het hostel. Gelukkig wilde Ben wel ergens wat gaan drinken, gelukkig, want ik had wel zin om op mijn laatste avond te gaan borrelen. Zodoende zijn we gewoon met zu’n tweeen gegaan en om twee uur is hij richting huis gegaan en ben ik zelf nog een uur langer gebleven.
De volgende dag heb ik me uitgecheckt, Cameron zou rond 12uur bij het hostel zijn, dan kon hij de meiden ontmoeten en om 1uur zouden we wat gaan drinken met Simon. Afscheid koffie!
Rond twee uur zijn we met zu’n tweeen een rondje om de haven gaan wandelen en rond  drie uur zijn we vertrokken naar, pff geen idee meer hoe die plaats heet, waar de oom en tante van Nathan woonde. Daar zouden we Nathan ontmoeten.
Tijdens mijn verblijf in Sydney heb ik geprobeerd zo weinig mogelijk uit te geven. Ik wilde het liever uitgeven tijdens de roadtrip!

Kort:
Mijn start in Australie begon in Sydney, nu gingen we weer voor ander halve week terug. Niet dat ik daar erg naar uitkeek, ik vond Sydney niet een van de beste / leukste plaatsen waar ik geweest ben. In de avonden is het erg leuk maar overdag was er niet zoveel te doen.
Maar goed ik wilde nieuwjaar hier vieren, de grote vuurwerkshow bekijken en aangezien het erg populair is om daarvoor naar Sydney te komen moest je gelijk voor acht of negen nachten boeken. Dus kerstmis had ik daar ook gepland. Maar echt kerstmis was het niet met 25graden! Weinig kerstmuziek, wat aan de ene kant een voordeel is. Niet constant dezelfde nummers overal. Aan de andere kant is dat een van de dingen die bij kersmis horen en wat de sfeer maakt. Ook waren er weinig versieringen maar ach.. wat heb ik te klagen?
Op eerste kerstdag was er een festival gaande op Bondi, wij hadden daar VIP kaartjes voor gekregen (wij= de mensen die ik in mijn hostel heb leren kennen) dus daar zijn we die dag naartoe gegaan. Beetje jammer dat het de hele dag heeft geregent maar ondanks dat hebben we toch lekker voor het podium gedanst met onze poncho aan en kerstmuts op! Erg grappig om iedereen zo te zien!
De rest van de week heb ik een beetje gewinkeld, zijn we naar het strand gegaan, ben ik naar een poolparty geweest in de avond (ik kon daar binnen voor 20 dollar in plaats van 65!!), heb ik Dan (surfen in Yamba) weer even gezien, ben ik koffie wezen drinken met Simon (Alice Springs en Adelaide) en hebben we gerelaxt in het hostel. Zaterdag was er vuurwerk in de Harbour (paar minuten lopen van het hostel vandaan) waar we naartoe zijn geweest en toen besefte ik dat ik mijn eerste week in Sydney een beetje heb vergooid. Er is stiekem zoveel te doen, gratis tours door onder andere de stad, vuurwerkshows, de harbour (uitgaansdeel en er zijn veel straatartiesten) en de Harbour Bridge bewandelen. Maar goed dat we even terug waren.
Zondag ben ik met Simon naar Madame Taussauds geweest, erg leuk om hem weer te zien! Hebben we heerlijk geluncht in een pannekoeken restaurant en zijn we daarna naar de bioscoop geweest. Meer geld uitgegeven dan dat mijn bedoeling was maar ach.. gezelligheid kent geen prijs toch?
Ondertussen had ik ook al redelijk wat met Cameron gebeld, hij zou mij de 2de op komen halen en dan zouden we een kleine roadtrip doen met zijn beste vriend (Nathan) naar Toowoomba (Queensland, daar woont Nathan), zouden we een week bij zijn vader doorbrengen in Dirranbandi (Queensland) en dan zouden we naar de Gold Coast gaan om naar een pretpark te gaan. En daarna zou ik wellicht met hem mee terug naar WA gaan om te werken voor mijn tweede jaars visa.
Nieuwjaar: daarvoor waren we hier.. Het grote spectakel. De meeste mensen staan dan erg vroeg op om een goed plekje te veroveren, en met vroeg bedoel ik ook vroeg. Zes a zeven a acht uur in de ochtend.. Het is dan echt een gekkenhuis in Sydney. Ik had besloten om met Simon en een aantal van zijn hostelgenoten mee te gaan in de avond. We zouden het vanaf een afstandje gaan bekijken. Zodat we een goed uitzicht hadden zonder al de hoofden ervoor. Maar toch was het niet zoals in Nederland, geen oliebollen, geen champagne, geen aftellen, geen alcohol, geen vrienden of familie om je heen. En toen het nieuwjaar was, even 12 minuten wachten voordat je iedereen gelukkig nieuwjaar wenst want iedereen is de voorwerkshow aan het filmen (ik ook uiteraard). Maar het was erg mooi om te zien!! Twaalf minuten lang is toch een behoorlijke tijd!
Simon en zijn hostelvrienden gingen terug naar het hostel en gingen naar bed. Dus ik ging een pub opzoeken om het nieuwe jaar in de luiden!
Skypen in de ochtend met mijn ouders zat er dan ook niet in, ik wilde liever in bed blijven liggen (drie uur slaap was toch niet genoeg).

Cameron haalde me 2 januari op dus het zou een goed begin van het jaar worden!

1. Ans:
    25 januari 2014
    Wouf, wouf....
    Eindelijk weer een verhaaltje!
    Maar neem dan ook de tijd, want je bent niet gauw uitgelezen!
    Dikke lebbers, ha,ha...
  2. Ivana van buul:
    29 januari 2014
    Hoi Lianne
    wat heb je al veel mee gemaakt in Australië!!!
    Wat leuk om het te lezen want dan weet ik een beetje wat je allemaal doet en zo.
    Het lijkt me wel vermoeiend hoor!! Op scouting gaat alles goed het is altijd wel leuk met iedereen,er zijn ook een paar nieuwe bij! Ik hoop dat je snel weer terug komt want je was altijd wel gezellig(niet dat dat nu niet zo is hoor)

Groetjes Ivana