Cairns
26 september 2013 - Darwin, Australië
Cairns, de volgende bestemming van mijn reis door het mooie grote Australië. Dit is de eerste plaats waar ik ben geweest waar ik daadwerkelijk zou kunnen wonen. Er is hier genoeg te doen, in en rondom de stad. Er is een goed nachtleven en overdag kun je ook genoeg doen zoals naar de lagoon, regenwoud, wandelpaden, watervallen bekijken, gratis sportgelegenheden, voldoende winkels/restaurants en cafe's en activiteiten zoals tours, raften of skydiven.
In kwam aan op 18 september en mijn vlucht naar Darwin was de 26ste. Genoeg tijd zou je zeggen. Veel nachten is gelijk aan veel meemaken, veel schrijven dus een lang verhaal.
Ik had een aantal goede verhalen over het hostel Gilligans gehoord. Een goed partyhostel. In eerste instantie wilde ik hier dan ook verblijven maar op Mission beach had ik ook goede verhalen gehoord over The Jack, paar minuten lopen van Giligans. Aangezien je bij The Jack gratis internet en avondeten had voor maar 19dollar, ging mijn keus daarnaar uit. Helaas alleen geen zwembad, maar die gebruik ik eigenlijk nooit in een hostel. Alleen wanneer ik in een mooi appartement zit blijkbaar.
Zo mijn spullen fatsoeneren, boodschappen doen en eten. Het was karaoke, pool en vier bier voor vijf dollar avond in het hostel. De plannen voor de avond waren gemaakt. Samen met een kamergenoot ben ik daar naartoe gegaan. De karaoke was relatief rustig dus ik besloot weer een poging te wagen, bovendien kreeg je als je mee deed een gratis shotje! Yeah! Zonder had ik het ook wel gedaan overigens. Mijn nummer was van Tenicious D. Ik wilde eigenlijk Beelzeboss zingen maar ze hadden alleen maar Tribute, die is ook goed. Ook met het poolen heb ik meegedaan en ik moest tegen mijn kamergenoot. En blijkbaar als je de zwarte bal erin stoot voordat je al je eigen ballen hebt weggespeeld verlies je. Het was een kort maar krachtig potje zal ik maar zeggen. We hadden een groepje gevormd en we gingen naar Woolsheds (kroeg). Hier was een wet-t-shirt contest begonnen. Ik begrijp dat de mannen dat leuk vinden maar ik snap niet dat vrouwen zo op het podium willen staan voor (vaak) een kleine prijs. Wanneer het om een paar honderd dollar gaat kan ik het me beter voorstellen maar dan nog zou het niks voor mij zijn. Het was alweer half 1 en ik was sinds zes uur wakker dus besloot ik terug naar het hostel te lopen. Maar heel ver kwam ik niet, ik wilde toch nog even een kijkje nemen in Gilligans. Gilligans is een grote kroeg! Met binnen een grote dansvloer en buiten was er andere muziek waar je kon zitten of kon dansen. Buiten was het wellicht zelfs even groot als binnen. En mocht dit nog niet naar wens zijn dan kon je altijd nog naar de eerste verdieping want daar was ook gelegenheid om te feesten. Hier kwam ik pas een paar dagen later achter want verder dan de dansvloer beneden was ik niet gekomen die nacht. Sommige mensen snappen niet dat je alleen op stap kunt gaan maar ik heb hier echt geen problemen mee. In Veldhoven of Eindhoven doe ik dat wanneer ik in een spontane, gezellige en enthousiaste bui ben en niemand mee gaat, soms ook! Zolang ik maar muziek en ruimte heb om te dansen. Ja mam en pap dit is een bekentenis dat ik niet altijd thuis word gebracht, maar vrees niet op zulke avonden ben ik (meestal) nuchter en op mijn hoede.
Muziek en ruimte om te dansen was er vollop in Gilligans. Ik weet niet wat het is met mijn hoed maar dat is mijn "contact maker". Veel mensen zeggen hier iets van of pakken hem en zetten hem op hun eigen hoofd, zoals je op veel foto's al hebt kunnen zien. Ik vind dat allemaal prima. Alleen die nacht waren de mannen er bijna om aan het vechten zodoende hield ik de hoed goed in de gaten. Niet dat iemand ermee vandoor gaat. Al snel had ik dus een groepje gevonden om te dansen. Ik vind het vaak fijn om wat ruimte te hebben op de dansvloer, dan kun je tenminste dansen. Nu waren er echter wat jongens die wat dichterbij kwamen voor mijn hoed. Een ervan stonds steeds iets te dichtbij naar mijn mening en net voordat ik wat afstand wilde creeren sloeg grote papa beer zijn armen om mij heen om duidelijk te maken dat hij niks moest proberen. Was dat ook weer geregeld! Na 22 uur wakker te zijn geweest besloot ik mijn bed op te zoeken.
Ik kon weer wat uitslapen en zodoende ben ik om tien uur gaan ontbijten. Tijd om Cairns te verkennen.
Ook hier was weer een prachtige lagoon waar je kon zwemmen en toen ik hier voorbij liep zag ik dat er ook gratis fitness gelegenheid was in de ochtend en in de avond. Vanavond stond body strong op het programma. Dat klonk intressant dus hier wilde ik wel aan deelnemen. En de volgende ochtend om 6.30 yoga. Hmm ik had nog nooit yoga gedaan maar wie weet ging ik dat de volgende dag wel proberen. Als ik wakker was tenminste. Nu ik in Townsville weer een aantal keer had gesport wilde ik dat meer gaan doen. In Nederland fiets ik toch best redelijk veel en doe ik tweemaal in de week intensief sporten. Nu ik hier ben fiets ik niet maar wandel ik door de steden. En na ruim ander halve maand niet echt gesport te hebben begint mijn lichaam dat wel te merken. Broeken die scheuren en er verschijnt steeds meer een bollere toet op de foto's. Niet dat dat nu zo erg is maar wel als het nog tien maanden zo doorgaat haha. Dus ik had het plan om elke dag in Cairns iets aan sport te doen.
Toen ik mijn mail checktte had ik een email ontvangen van een leraar van de Fontys. Of ik eventueel een samenvatting van mijn afstudeer project wilde opsturen naar de European Society of Radiology comissie . In Wenen is er namelijk elk jaar een congres (grootste van Europa) en Fontys vond wel dat ik een goed en interessant onderwerp had hiervoor. Hun vraag was dan ook of ik dit wilde proberen. Uiteraard heb ik hier ja op gezegd want het is een grote kans! Maar hier zullen vast veel meer mensen aan mee willen doen dus de kans dat ik door ben is niet erg groot denk ik. Maar niet geschoten is altijd mis, toch?!
Ik ben ook even gaan rond vragen hoe het zit met de drie maanden werken en opgeleid worden tot divemaster. Één bedrijf blijkt dit te doen maar dan moet ik eerst mijn open water brevet halen bij een speciaal bedrijf. En aangezien je gaat werken moet je dan ook solliciteren. Dit onderwerp wordt vervolgt.. (over een half jaar denk ik).
Terwijl ik over een plein aan het lopen was zag ik een bordje: Ultimate party, wat mijn aandacht trok. Op bepaalde avonden in de week kon je mee met de partybus. Deze bus ging op één avond langs vijf verschillende kroegen waar je steeds een gratis shotje kreeg en er waren tussendoor spellen om tours of drank te winnen. Wat tevens ook een mooie gelegenheid was om nieuwe mensen te leren kennen. Ik moest hier nog even over nadenken dus ik liep weer verder. Ik kon kiezen uit donderdag (dezelfde avond), vrijdag of zaterdag. Ik wilde in de avond gaan sporten (ik verkoos sporten boven het feesten, goed he!) dus die viel af en ik wilde waarschijnlijk de zaterdag deelnemen aan een tour (vroeg opstaan dus) dus ik besloot voor de zaterdagavond te gaan. Onderweg terug dacht ik een bekende te zien en ik liep richting hem en zei hoi. Ik bedacht me toen dat ik hem toch niet kende dus ik liep maar naar de folder op de muur langs hem om een genant moment te besparen. Het bleek een folder te zijn voor de zaterdagavond. Er was een festival gaande in de Jack die avond. Het is maar goed dat ik dat gezien had want daar wilde ik wel naartoe. Dus besloot ik de partybus toch te doen op de donderdag avond. Daar aangekomen vertelde ze me dat wanneer ik de partybus van vrijdag of zaterdag deed dat ik die van donderdag gratis kreeg. Dan maar op vrijdag. De partybus van donderdag begon een uur later dus kon ik toch nog gaan sporten! Tevens was het, Talk like a pirate day dus het was nog een thema partybus ook!
Tijd om wat te eten en na een uur wachten te sporten. De leraar kon niet die avond dus besloot ik met een gezin mee te doen met wat ren, push-ups, sit-ups, squads (eitje) etc voor een half uur. In mijn hostel aangekomen had ik opgezocht of er ook krav maga lssen waren. En toevallig was het die avond en op de dinsdag. Hier was ik alleen wel te laat voor maar ik besloot toch even te gaan kijken om te vragen of ik de volgende les mee mocht doen. Ik had alleen niet zoveel tijd meer en aangezien ik mijn sportkleren nog aan had ben ik ernaartoe gerend, 1,7 km als je goed loopt. Met wat zoek en stop momenten was ik er toch aangekomen. De sportschool was toevallig dicht de komende dinsdag dus ik was blij dat ik het toch even had nagevraagd en zodoende rende ik weer terug, wel steeds met een stop voor een rood stoplicht. Tijd om snel te eten, te douche en met de Partybus mee te gaan. Het was leuk dat ze Capitain Morgan hoeden uitdeelde en aan de bar kon je een Capitain Morgan cannonball halen. Een drankje uit een glas welk op een kanonskogel leek! Best orgineel. Voordat je binnen kwam moesten de vrouwen een moer pakken en de mannen een bout. Wanneer je je bijpassende partner had gevonden kreeg je een drankje. Dat was best grappig. Op dat moment belde de leraar van Fontys mij. De deadline om de samenvatting op te sturen was voor 0.00 die dag. Het was één dag opgeschoven. Gelukkig maar anders had ik het niet eens kunnen proberen. De partybus van die avond had ik toch gratis dus eerst maar eens wat regelen voor mijn samenvatting. De bus zou over tien minuten gaan, de samenvatting ging op dat moment voor! Gelukkig had ik in mijn afstudeer scriptie al een Engelse samenvatting staan welk ik kon gebruiken. Maar voor de zekerheid heb ik toch een paar telefoontjes naar Nederland gepleegd om te vragen of iemand mijn samenvatting door zou willen lezen voor de Engelse spelling. Aangezien Wouter mij al meerdere malen met mijn afstudeer onderzoek had geholpen had ik hem hiervoor gebeld. Een kamergenoot kwam op dat moment binnen om te zeggen dat de bus zou vertrekken. Jammer maar helaas. Nou dat was geregeld dus ik besloot te achterhalen waar de bus naartoe ging. Maar tot mijn verbazing stond de bus er nog en ging net vertrekken. Ook al was ik vijf minuten te laat, ik was nog precies op tijd!
In de eerste kroeg had ik mijn partner (als eerste) gevonden. Dat is volgens mij niet veel mensen gelukt. Het was vrij gezellig en halverwege de avond was er weer een wedstrijd. Een jongen duwde mij naar voren dus ik was een van de deelnemers. Het was... rapapa rapapa, een danswedstrijd. Iedereen kreeg een nummer en een personage die die moest spelen. Stripper, gitarist, balletdanser, breakdanser, cowboy.
Ik was de gitarist maar ik kon niet op tegen de mannelijke stripper. Jammer maar helaas. Als laatste eindigde we in Gilligans. Het was kwart voor twaalf en zodoende besloot ik terug naar mijn hostel te gaan. Ik moest namelijk mijn samenvatting nog opsturen die dag! Fijn dat het in Nederland acht uur vroeger is dus ik had nog acht uur. Wouter had alleen mijn samenvatting nog niet gekregen en ook de mail van mijn leraar was nog niet binnen. Hmm nogmaals proberen. Na een aantal pogingen kwam de mail dan toch aan. En na wat sms contact met mijn leraar kreeg ik ook mijn bericht binnen. Dat was even stressen. Hier en daar wat verbeteringen aangebracht. En nu moest ik dan ergens op de site inloggen. Wat best wat gerommel met zich mee bracht zodoende had ik mijn leraar een paar keer opgebeld. Het was best apart om even in het Nederlands te praten moet ik toegeven. Nog even wat heen en weer gesmst met Wouter. Ik wilde namelijk nog iets veranderen in de tekst dus ik wilde dit laten controleren. Nou een aantal uur later was mijn samenvatting dan eindelijk opgestuurd. Het gave is dat mocht ik door zijn ik in Maart 2014 naar Wenen mag om mijn onderzoek aan een groot publiek te presenteren! Uiteraard wil dat wel zeggen dat ik dan in Februari weer terug naar Nederland moet maar zo'n kans moet je niet laten schieten vind ik! Voordat mij was gevraagd om mijn samenvatting op te sturen vertelde Wouter mij dat hij naar Hong Kong mocht om een van zijn onderzoeken te presenteren, dus dat is stom toevallig en erg gaaf! Wouter je bent mijn held, erg bedankt voor het helpen! Nu was het tijd om naar bed te gaan. Het was ondertussen al half drie en om half zes zou de wekker gaan voor de yoga! Op de wc zat/lag een meisje die iets teveel had gedronken. Mama Lianne vroeg hoe het met haar ging en haalde wat water voor haar. Gelukkig kon zij wel goed richtten (verhaal Magnetic Island eerste nacht) dus ben ik redelijk snel naar mijn kamer gegaan en om drie uur lag ik in bed.
Ik had gelukkig weinig moeite met het opstaan om half zes en ik kwam fris en fruitig aan bij de yogales. Als ik aan yoga dacht, dacht ik altijd aan vrouwen op leeftijd en ontspanning. Nou dat is het dus niet! Op de eerste twee minuten na heb ik me niet ontspannen gevoeld! Wat viel dat tegen zeg. Ik had niet verwacht dat dat zo zwaar zou zijn. Petje af voor de vrouwen op leeftijd die dit doen haha.
Zo nu had ik nog heel de dag om de skyrail en trein van en naar Kuranda (tip van Andre) te regelen en mijn reis van Darwin naar Alice Spings te boeken. Dit duurde allemaal wat langer dan gepland en zodoende was mijn dag grotendeels al voorbij. Ik heb een 10-daagse reis van Darwin naar Alice springs geboekt die langs verschillende national parken en gebieden gaat. Al was mijn rekening daar minder blij mee! Zodoende ben ik al aan het kijken en bedenken wat ik na Alice Springs wil gaan doen. Waarschijnlijk met de bus richting Adelaid met een stop in Cooby pedy. Wellicht vliegen naar Perth waar ik in eerste instantie wilde gaan werken voor mijn tweede visa maar dat is daar niet geldig. Dus mocht ik daarnaartoe gaan dan is dat voor een week. Maar dat ligt een beetje aan mijn bankrekening of ik er dan uberhaupt wel naartoe ga.
In de middag had ik een ren route langs de zee van 2.5 km gezien. Heen en terug dus 5 km voor de niet rekenwonders onder ons. Dat wilde ik wel proberen. Aangezien Andre de volgende dag de vijf km ren had smste ik hem of hij niet een wedstrijd wilde doen. Ik zou hier om dezelfde tijd beginnen en dan zouden we elkaar kunnen smsen als we bij de finish waren. Dat leek mij wel een leuk idee ondanks dat ik niet eens wisf of ik de vijf km uberhaupt wel zou halen.
Even wat eten, laten zakken en toen wilde ik gaan hardlopen. Ik was met een meid in gesprek en ik zei dat ze wel mee mocht en dit vond ze een goed idee. Zij ging op haar blote voeten! Al zou ik zelf wat harder gelopen hebben ik merkte dat ik het op dit tempo erg goed vol kon houden. Maar na twee kilometer moest zij even stoppen en zodoende hebben we de laatste vijfhonderd meter van de eerste helft gelopen om vervolgens weer twee kilometer te rennen. Een seconde stop om te drinken bij de fontein en tijdens de laatste honderd meter een sprint getrokken. Dat voelde best goed! En ik dacht de vijf kilometer aan een stuk wel te halen.
Na de douche had ik toch een spiepijn in mijn benen en billen. Ik wist niet of dat dat van de yoga of het hardlopen was, ik nam aan van de yoga.
Het was weer tijd voor de partybus. Dit maal was het iets minder maar ondanks dat had ik me toch best vermaakt en eindigde we in Woolsheds. Hier kwam ik dezelfde mensen tegen van de vorige avond en ik ging met hun verder. Op naar Gilligans. Hier moet je normaal gesproken voor betalen maar ik hield mijn bandje van de partybus omhoog en de security man was aan het twijfelen en liet me toen door. Mooi, gratis in de Gilligans!
Al wilde ik om één uur al richting huis omdat de meeste ook gingen maar één jongen gaf mijn nog een drankje want hij wilde dat ik nog even bleef. Vooruit. Hij bleek wat kwijt te moeten en zodoende was ik die avond Lianne met het luisterende oor voor een 19 jarige. Ik had het gevoel dat het meer een, ik vertel een wat gevoelig verhaal en voer je ondertussen sterke drank, idee was. Dus op het eerste drankje na heb ik de rest afgeslagen en al had ik liever willen gaan, ik vond het niet netjes om hem af te kappen. Nu kon hij het tenminste kwijt. En ook nu weer na 21 uur wakker te zijn geweest ben ik naar bed gegaan. Zaterdag was het blog en zwemmen in de lagoon dag. Maar toen ik richting de lagoon liep bleek dat er een cultureel festival aan de gang was. Er was maar één podium die omringd was met eetkraampjes van verschillende landen. Ook Nederland en de kroketten en frikandellen waren vertegenwoordigd.
Op het podium kwamen de verschillende landen ook weer terug in de vorm van volksdansen en lifemuziek. Hier ben ik even gebleven, de lagoon kon wel wachten. Normaal gesproken zou ik hier niet zijn gebleven en is dit meer iets voor mijn zus Marli, maar aangezezien ik er toch al ben, waarom niet. Zodoende ben ik maar een klein uur bij de lagoon geweest. Hierna naar de Salthouse gelopen voor een espresso martini (aanrader van Andre). Het zag er netjes uit en de martini was heerlijk! Even energie op doen voor het rennen haha.
Terug gegaan naar het hostel, eten en weer terug naar het festival. Een aantal seconde van mijn ren pad af. Ik had aan de Nederlanders gevraagd of ik mijn tas bij hun kraampje mocht laten en dat mocht. Dan hoefde ik deze niet mee te nemen tijdens het rennen!
Andre smste, nog 10 minuten te gaan, drie, één. Dus daar gingen we. Het scheelt best wel als je tijdens het rennen wat muziek op hebt staan. Dat houd je een beetje op tempo en de tijd lijkt sneller voorbij te gaan. Drie kilometer en ik had nog niks van Andre gehoord, vier.. nog steeds niks. Vier en een halve kilometer, niks. Nou misschien ging ik het dan toch winnen. Honderd a tweehonderd meter voor de finish kreeg ik een smsje: 18 min! Hmm. Beetje jammer dat ik, 28min terug moest sturen. Niet gewonnen dus. Ik vond 18 wel erg kort en ik wist ook niet of ik het moest geloven, maar waarom zou je over zoiets liegen? En hij was vierde geworden dus.. dan klonk het al logischer. Ik was al trots dat ik uberhaupt de vijf kilometer had gehaald dus ik was tevreden!
Het festival duurde tot 10uur dus na het eten en douche was ik weer terug gegaan om hierna naar het festival in The Jack te gaan. Blijkbaar moest je hier veertig dollar voor betalen. Laat maar. Dan maar gewoon naar het balkon. Daar zat een kamer genoot van mij dus daar heb ik me bijgevoegd. Snel even wat drinken gehaald en mijn kaarten gepakt. Dat was weer lang geleden! We hebben niet al te lange tijd gespeeld want we wilden ook nog op stap! We waren alleen aan het twijfelen welke kroeg. Mij maakte het niet uit en we liepen richting Gilligans. Ik had mijn bandje van de partybus nog om en liep dus gewoon door. Twee van de jongens stonden in de rij om te betalen. De rest was verdwenen. Dan maar met zu'n drieën. Een uur later vonden we elkaar en het bleek dat hun eerst naar de andere kroeg waren geweest. Nu waren we weer compleet. Ik had de volgende dag de skyrail en de bus zou me om 8.30 ophalen bij het hostel. Dus vroeg naar huis. Zodoende lag ik inderdaad vroeg in mijn bed, om 5.30 wel te verstaan. Wekker gezet en om 7.00 werd ik een keer wakker en draaide me nog een keer om. Mijn wekker zou om 7.55 gaan. Om 9.00 werd ik wakker en had ik twee oproepen gemist. Ik zal diep in slaap zijn geweest want normaal word ik daar wel wakker van! Een van de personeelsleden van het hostel stond in mijn kamer om te vertellen dat ik de bus had gemist. Oeps. Ze vroeg of ik de bus van half 10 dan wilde. Klonk goed! Snel opstaan en eten. Ik was blij dat ik de bus een uur later kon pakken. Bij de waterval tour en het duiken kan je niet te laat komen!
Kuranda is een dorp boven op een heuvel wat omgeven is door regenwoud. Ik had ook de wildlive experience geboekt. Zodoende had ik entree kaartjes evoor de, butterfly sanctuary, bird, koala. De vlinder sanctuary was het kleinst maar daar heb ik bijna een uur rondgelopen. Tijdens het rondlopen kon je ook vragen beantwoorden en sommige waren nog best grappig. Zie fofo's.
Als laatste had ik een wandelroute gelopen door het regenwoud richting de trein. Het was niet bepaald een snelle trein zo langs de berg af en er af en toe doorheen. Daar had ik niet echt over nagedacht. In de trein leerde ik een getrouwd stel kennen die uit Adelaide kwamen en voor een paar dagen op vakantie waren in Cairns. Hij blijkt advocaat te zijn en gaf mij zijn kaartje voor als ik in Adelaide was. Ik kon altijd bellen voor tips over de omgeving of uiteraard als ik in de problemen zat. Nu hoop ik het kaartje daarvoor niet te hoeven gebruiken maar mocht ik problemen krijgen in Australië dan hoop ik dat het in Adelaide is. Dan ken ik tenminste al een advocaat! Je weet maar nooit.
Ik zat er aan te denken om nog te gaan rennen in de avond maar daar waren mijn benen te moe voor. Ik had nog steeds erge spierpijn in mijn boven benen en billen. En aangezien ik niet zoveel had geslapen was het beter om het een dag over te slaan. In plaats daarvan heb ik lekker op het balkon gezeten. En die avond was het Frans avond. Ik zat namelijk met zes Franssen aan een tafel en ze spraken allemaal Frans, uiteraard spraken ze Frans... Dat is een stuk lastiger voor mij om te verstaan dan Duits! Mijn kamergenoot deed het veelal vertalen als ik er naar vroeg maar het was vooral gokken. Ondanks dat heb ik me wel vermaakt en ergens rond of voorbij middernacht ben ik gaan slapen. Ik verstond ze toch niet en ik moest weer om kwart voor zeven op. In bed ben ik nog wat gaan lezen voordat ik echt ging slapen.
Voor de voorzichtigheid had ik vier wekkers gezet. Ik wilde me niet weer verslapen!
Bij de eerste wekker werd ik uitgerust wakker. Opstaan, eten en wachten voor de bus. Die dag was ik nogal euhm... aanwezig zullen we maar zeggen. Ik was goed wakker en vrolijk en een van de eerste dingen die de bus chauffeur, Gillie , tegen mij zei was, je lijkt op mijn ex-vriendin. Waarop ik reageerde, ze zal er vast goed hebben uitgezien. Het kwam eruit voordat ik er ergen in had en zodoende was ik daarna even stil. Zoiets kan goed uitpakken of juist niet. Ik zelf hou niet zo van arrogante mensen dus. Er zaten al een aantal mensen in de bus en met mijn lange benen mocht ik op de bijrijders stoel zitten. Het was niet echt langs hem maar schuin achter hem en zodoende had ik extra beenruimte. Het was een stukje rijden en zodoende moest iedereen dezelfde vragen beantwoorden zodat we elkaar beter leerden kennen. Hij heet eigenlijk Matty maar die was al bezet in het bedrijf dus noemde ze hem Gillie. Mijn beurt, ik heet Lianne en die naam hebben mijn ouders mij gegeven. Nu moest ik een naam zeggen die ik zou kiezen. Dan zou het Lexie worden. Uitleg: ik zeg al zes jaar dat ik Lex een mooie jongens naam vind en zo mijn zoon wel zou willen noemen. Dus dat was de eerste naam die in me op kwam. Dus die dag was ik co-driver Lexie. Weer een bijnaam. De meeste noemde me dan ook Lexie die dag en sommige Dutchie. Klonk beiden goed. Plaatsen
We hebben mooie watervallen, uitzicht- en zwemgelegenheden gezien. Onze eerste stop was bij de Church tree. Dit was een boom met de omvang van veel. Bij de eerste waterval aangekomen had ik het met Gillie over mijn werkveldet en zijn werk in Australie. Tijdens de koffie had Gillie schalen met fruit neergezet en deze mooi gedecoreerd. Zie foto's. Erg creatief! Ik hielp mee met opruimen en we konden weer verder. Tijdens de plaatsen door had ik leuke gesprekken met Gillie en kwamen er wat flauwe grappen voorbij. Nu waren we aangekomen bij Millaa Millaa. Een mooie waterval en hier kon je de Andrelon pose foto maken. In het water, haren naar achteren zwieren en dan maakte Gillie de foto. Dit was best grappig. Tijd voor het volgende uitkijkpunt. Gillie belde ondertussen voor de lunch. Hij had al heel wat foto's gemaakt en deze konden we kopierern van een site. Dus ook de andrelon fotos! Ik moet zeggen, na de site te hebben gezien, dat ik op best veel foto's sta.
De lunch was aangebroken en er begonnen wat groepjes te vormen. Ik had me nog niet echt in een vast groepje gevoegd dus ik zette al de tafels op een rij zodat we met zijn alle bij elkaar konden zitten. Gillie was hier blij verrast over want dit had hij in geen twaalf maanden gezien. Weer punten gescoort. Ja ik kon het goed met hem vinden. Wanneer je met zijn alle bij elkaar kunt gaan zitten, waarom zou je dat dan niet doen?! Zo zijn we nog naar een aantal andere watervallen geweest voor we weer op onze weg terug waren. We stopten even langs de weg en Gillie zei dat ik, Dutchie, mee moest uitstappen. Blijkbaar waren er meer Dutchies in de bus want meerdere mensen stapte uit, ik dacht echt dat ik de enige was... We gingen bananen kopen! Nou ja hij ging bananen kopen, ik mocht ze uitzoeken. Het waren goede, lekkere en grote bananen voor diegene die zich dit afvroegen! Als laatste stelde ik voor om op stap te gaan, is wel zo leuk als afsluiter, en de geintresseerde gaf ik mijn nummer. We waren bij mijn hostel aangekomen en toen zei Gillie dat hij iets voor mij had. Hij had nog nooit iemand iets meegegeven maar omdat ik de best co-driver ever was kreeg ik een kleine koala knuffel van hem. Super gaaf uiteraard en ik voelde me vereerd. Aan de andere kant vraag ik me ook gelijk af in hoeverre het allemaal waar is... Net zoals wanneer er een band optreed, dan zeggen ze ook vaak dat het publiek het meest enthousiast is op de plek waar ze die avond zijn. Ik blijf toch achterdochtig. Ondanks dat hangt hij nou aan mijn tas en vind ik het super! Even een half uur hardgelopen alvorens ik ging douche en een hostelgenoot ging oppikken om naar de kroeg te gaan. Uiteindelijk waren we met acht personen waarvan er twee na één drankje weer moesten gaan om de bus te pakken. Toch leuk dat ze even zijn gekomen! Gillie was er ook en na een half uur gingen we naar de volgende bar. Gillie zorgde dat we gratis naar binnen mochten en hij is toen gegaan want hij moest de volgende nacht weer werken. Ik wilde hem nog een drankje geven maar omdat dat niet ging zouden we woensdag avond samen uitgaan, hij was donderdag vrij. Prima. Welicht dat de twee Australiërs van de tour ook meegingen.
Weer met een danswedstrijd meegedaan, uiteraard niet gewonnen haha. We deden alle drie mee en een van de andere twee had gewonnen. Een halve dag duiken in het Great barrier reef. Tjah sexy dansen of met een andere meid zoenen doen het goed, vandaar dat ik steeds niet win. Een van de meiden bracht ik naar huis en was weer terug gegaan om te dansen. Rond drie uur zijn we naar de Mc Donalds gegaan. We moesten eerst langs hun appartement om handdoeken te halen en daar hebben we ruim een half uur over gedaan. Wat eigenlijk nog geen tien minuten lopen was achteraf gezien. Ze waren de weg kwijt gok ik. Na de Mc zijn we de lagoon in gegaan om te zwemmen maar nog geen twee minuten later kwam de beveiliging eraan om te vertellen dat we daar niet mochten zwemmen. Dan maar naar het hostel om te slapen.
Mijn wekker ging om half negen alweer want ik ging duiken! De introduik was erg kort, nog geen 15 minuten, en dat voor 110 dollar. Ondanks dat was het gaaf om te doen. Het koraal is een stuk uitgebreider en mooier dan bij de Whitsundays en er waren veel meer soorten vissen! Tijdens het snorkelen kon je even veel zien als tijdens het duiken. Het was niet zo diep namelijk. Als je tenminste even je adem in kon houden! De "Reef shark" had ik net gemist maar ik heb wel met een relatief kleine schildpad gezwommen! Op zo'n moment voel je je echt vrij en het leek of ik mijn adem minuten lang vast kon houden. Het bevalt me prima zo onderwater! Het zout begon wel een aantal vingers te vervelen. Geen idee wat ik daarmee gedaan heb maar de afgelopen jaren zijn sommige plekken op de huid gevoelig. Dus ik bedacht me dat het drie maanden werken op een boot misschien niet een heel slim idee was. Al had ik op de Whitsundays tijdens het zwemmen hier weinig last van. Wel jammer want een divemaster zijn klonk toch best gaaf!
Het eten was goed verzorgd! We hadden zelfs zalm en garnalen die je nog moest pellen. Hmm daar heb ik van genoten. En ze kwamen rond met hapjes zoals crackers met kaas en cakejes. Op de volgende bestemming weer lekker gesnorkelt en genoten van het onderwaterleven.
Ik dacht dat er in de avond gratis boxles was bij de lagoon, was het een soort zumba. Dat ging mij helemaal niet goed af. Ik kon het niet volgen en de pasjes bleven niet hangen. Dus echt sporten had ik niet gedaan. Het zou beter zijn geweest als ik was gaan rennen. In de avond was er een quiz in de kroeg waar ik aan mee heb gedaan, een van de vragen ging over de aantal standjes die de kamasutra heeft. Volgens mij heb je er een jaarkalender van maar het goede antwoord was 12. Altijd interresant om te weten, zo leren we elke dag wat.
Samen met een van de jongens van de boot ben ik gaan wandelen door Cairns in de avond. Als je in de avond langs de lagoon en het water loopt zijn er overal gekleurde lampen en dat is echt de moeite waard om te zien als je er toch bent! De volgende dag kon ik lekker uitslapen of om half zeven met de Chai chi meedoen. Ondanks dat ben ik rond één uur naar bed gegaan want ik was best moe. Het lijkt wel dat wanneer ik vrij ben ik optijd naar bed ga en wanneer ik iets gepland heb staan het laat maak zodat ik maar een paar uur slaap. De wekker ging voor de Chai chi maar ik ben toch blijven liggen. Opstaan leek niet echt een goed idee op dat moment. Tussen half negen en negen was een mooie tijd. Ik ging langs een horlogemaker want mijn horloge was kapot maar dat zou in totaal rond de 70 dollar gaan kosten dus dat was het niet helemaal waard. Ik had het horloge in principe 24 uur per dag om. Mijn telefoon en tablet staan namelijk op de Nederlandse tijd en zodoende had ik altijd de goede tijd bij de hand. En ik wilde het horloge niet verliezen of vergeten, zit toch een betekenis aan. Nu zit hij in mijn tas en staat mijn telefoon op de reguliere tijd van hier. Even naar de lagoon geweest en in de middag wat getypt, blog bijgewerkt en wat dingen uitgezocht.
Ik had al zin in de avond, het uitgaan met Gillie en team Aussie. Maar rond acht uur smste hij dat hij was gevallen en last had van zijn rug en nek. Daar baalde ik echt van... ik keek er echt naar uit want ik kon het goed met hem vinden. Wat is dat toch met sommige mannen en het afspreken en afzeggen. Het zal wel in hun aard liggen (bij sommige dan). Gelukkig heb ik ook genoeg gezellige mensen leren kennen. Team Aussie ging voor een rustige avond dus mijn awesome stap avond veranderde in .... vervelen? Ik had nog wat blikken appelcider over maar ik was niet van plan deze in mijn eentje op te maken. En ik had ook niet echt zin om nieuwe mensen op te zoeken. Dus dan maar met mijn tablet voor de tv gaan zitten en begonnen met het grote Cairns verhaal met een blikje appel cider. Ik ben redelijk optijd naar bed gegaan volgens mij. En de overige blikjes aan mijn kamergenoten gegeven. Deze kon ik niet meenemen in het vliegtuig jammer genoeg.
Om kwart voor acht opstaan want de bus zou mij om half negen oppikken om richting het vliegveld te gaan. Op naar het wame en waarschijnlijk benauwde Darwin.
Kort:
Het gaat lastig worden om een kort verhaal te schrijven aangezien ik acht nachten in Cairns heb doorgebracht maar ik ga het proberen. Here we go -->
In eerste instantie wilde ik naar het party hostel Gilligans maar aangezien The Jack goedkoper was, gratis avond eten en gratis internet had ging daar mijn voorkeur naar uit. Gilligans was om de hoek dus ik kon daar altijd in de avonden heen.
Het was karaoke, pool en vier bier voor vijf dollar avond in The Jack dus dat was de planning. Karaoke werd Tribute van Tenacious D aangezien ze Beelzeboss niet hadden. Ik moest tegen mijn kamergenoot poolen en ik stootte de zwarte bal erin, dan blijk je verloren te hebben dus dat was game over voor mij. We zijn hierna naar een kroeg gegaan en onderweg terug naar mijn bed ben ik toch nog even naar Gilligans gegaan, daar kwam ik toch langs.
Sinds ik al 22 uur wakker was, was het echt tijd om naar bed te gaan.
Om tien uur ben ik opgestaan om Cairns te verkennen. Je kunt elke dag in de ochtend en avond deelnemen aan verschillende gratis sportlessen. Het sporten in Townville beviel me wel en aangezien mijn lichaam het niet sporten begon te merken wilde ik toch meer aan beweging doen. Die avond stond body strong op het programma en de volgende ochtend om 6.30 yoga. Klonk goed, als ik tenminste wakker was.
Tijdens het checken van mijn mail had ik een bericht van school gekregen of ik eventueel een poging wilde wagen om in Wenen mijn afstudeeronderzoek te presenteren, daarvoor moest ik wel een Engelse samenvatting van mijn scriptie op sturen. Uiteraard wilde ik dat!
Op een plein aangekomen zag ik een bordje met, ultimate party, dus hier ben ik op afgelopen. Het bleek om een partybus te gaan die je op één avond langs verschilende kroegen brengt met in elke kroeg een gratis drankje. Hier heb ik een kaartje voor de vrijdag avond voor gekocht. En ik kreeg een kaartje voor de donderdagavond (het was vandaag donderdag) gratis.
Tijd om wat te eten, dit een uur te laten zakken en op naar het sporten. De leraar zelf was afwezig dus heb ik met een gezin meegetraind. Nu snel douche, eten en naar de bar. De partybus begon bij The Jack. Het was, Talk like a pirate day, dus je kon een Capitain Morgan hoed pakken en je kreeg een drankje in een kanonskogel. Toen belde de leraar van Fontys mij op om te zeggen dat wanneer ik mee wilde doen aan het presenteren in Wenen dat ik voor middernacht de Engelse samenvatting op moest sturen om een kans te maken. De avond was toch gratis dus ik had me eerst hierop gericht. Ik had nog tien minuten voor de bus ging. Vijftien minuten later had ik een aantal dingen voor de samenvatting geregeld.
Nu uitzoeken waar de bus naartoe was gegaan, je kon de afstanden naar de verschillende kroegen gewoon lopen namelijk.
Het was best gezellig en een goede gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. Ik had weer mee gedaan aan een wedstrijd doordat iemand mij naar voren duwde.
We eindigde in Gilligans waarna ik rond kwart voor twaalf snel terug naar het hostel ben gegaan. Ik moest namelijk nog iets doen, een Engelse samenvatting opsturen!!
Onderweg naar bed lag er een meisje zat op de grond bij de wc. Zodoende heb ik even mama Lianne gespeeld voordat ik zelf naar bed ben gegaan. Ongeveer twee en een half uur later ging de wekker voor yoga. Ik was verbazend wekkend goed wakker en ik had geen moeite om op te staan. Ik had nog nooit eerder yoga gedaan en ik dacht dat dit een ontspannende voor vrouwen op leeftijd sport was. Nou dat had ik goed mis! Ik had het best zwaar en alleen de eerste twee minuten waren ontspannend.
Die dag heb ik een tour naar Kuranda en een tien daagse trip van Darwin naar Alice Springs gepland. En laat in de middag ben ik gaan hardlopen met een hostelgenoot. De volgende dag zou ik namelijk samen met Andre de vijf kilometer hardlopen. Hij tijdens een wedstrijd in Townsville en ik hier in Cairns. Daarna was het weer tijd voor de partybus. Dit keer was het iets minder maar nog steeds leuk en doordat ik op de eindbestemming mensen van de vorige avond tegen kwam had ik het goed volgehouden.
Zaterdag was er een cultureel festival gaande waar ik naatoe ben geweest. Er waren gedurende de dag verschillende volksdansen en muziek. Ook was er een Nederlandse frikandelle, kroketten, speculaas en appelmoes tent!
Ik ben een espresso martini gaan drinken, een aanrader van Andre, om me hierna om te kleden en klaar te maken voor de vijf kilometer. Ik wist niet eens of ik de vijf kilometer uberhaupt zou gaan halen.
Ik vond dat ik het goed had gedaan, zonder trainen maar toch was ik 10 minuten langzamer dan Andre.
Het festival duurde tot 10 uur dus hier heb ik nog van genoten. Daarna op het balkon met wat hostelgenoten wat gedronken om vervolgens uit te gaan. Na 19 a 20 uur wakker te zijn geweest ben ik gaan slapen want de wekker zou ruim twee en een half uur later gaan. Ik had namelijk de bus om 8.30 om met de skyrail naar Kuranda te gaan. Om 9.00 werd ik wakker met twee gemiste oproepen en iemand van het personeel die mij kwam vertellen dat ik de bus had gemist. Ze vroeg of ik de bus van 9.30 wilde. Zo dat was geregeld. Toen ben ik snel opgestaan en heb ik gegeten. In Kuranda aangekomen ben ik naar de butterfly sanctuary, birdworld en , en via een wandelroute door het regenwoud ben ik terug naar het treinstation gelopen. Zo weer terug. Mijn benen waren te moe om te rennen dus dat heb ik die dag maar overgeslagen. In de avond heb ik met een aantal Franssen aan tafel gezeten, Engels praten deden ze niet tenzij ik de vertaling vroeg van een woord. Daarna gingen ze weer in het Frans verder. Een kamergenoot vertaalde het zo nu en dan in het Engels. Echt laat heb ik het daarom niet gemaakt. De volgende dag had ik een watervallen tour. Om me niet te verslapen had ik vier wekkers gezet en bij de eerste werd ik wakker.
Dit was echt een leuke tour en ik kon het erg goed met de tourguide vinden. We hebben veel watervallen gezien en bij elke waterval gezwommen. Heerlijk! Hij was steeds creatief met het klaarzetten van eten wat leuk was om te zien. Ik was heel de dag co-driver Lexie. En op het eind van de dag kreeg ik een klein koala knuffeltje van hem omdat ik the best co-driver ever was. En ik stelde voor om in de avond met zu'n alle wat te gaan drinken als afsluiter.
Van te voren ben ik nog gaan hardlopen, snel douche en op naar de bar. De tourguide was er ook maar hij moest optijd weer weg. Rond drie uur ben ik met een Australisch stel de lagoon ingegaan maar dat was niet de bedoeling volgens de security dus we waren er snel weer uit. Op naar bed. De wekker ging om 6.30 want ik ging naar de Great Barrier reef om te duiken en te snorkelen. Dat was erg mooi en ik heb met een schildpad gezwommen. Er waren veel verschillende vissen die je kon zien en het koraal was erg mooi. Er was ontzettend helder en blauw water! Ik voelde me goed onder water!
In de avond was er een quiz in The Jack waar ik aan mee heb gedaan. We waren vierde geworden! Beetje jammer dat er maar vijf groepen waren.
Als laatste nog door Cairns gewandeld in het donker. Wat de moeite waard is met al de verschillende kleuren licht, kijk maar naar de foto's.
De woensdag, mijn laatste dag , was een rust dag. Lekker naar de lagoon geweest en de website bijgewerkt. In de avond had ik eigenlijk een goede stapavond gepland maar dit ging uiteindelijk niet door. Dan maar optijd naar bed want ik had een vlucht naar Darwin de volgende dag!
Ik heb geprobeerd het kort te houden. De dingen die je mist in dit verhaal zijn:
- De krachten van mijn hoed in de kroeg.
- Hoe of wat met betrekking tot mijn scriptie in Wenen, en of dit mij nog optijd is gelukt.
- Hoe ik weer terug bij de partybus ben gekomen op de donderdag avond.
- Hoe lang ik precies over het rennen heb gedaan.
- Een uitgebreider verhaal over de waterval tour en Gillie, de tourguide.
- Waarom ik co-driver Lexie wss.
- De opstap gaan verhalen.
- Wat gedachtes gedurende de dagen.
- Uiteraard is het lange verhaal meer gedetaillieerd omschreven.
Rian:30 september 2013Hoi Dutchie en Lexie, ga zo door met vette verhalen te schrijven, wij genieten ervan! Ook hele mooie foto's maak jij. Veel lol nog:)